שאלות ותשובות על ביטוח חיים חיסכון
לפרטים נוספים אודות הכיסוי הביטוחי
השאירו פרטים כאן למטה
מה ההבדל בין ביטוח חיים מסוג ריסק לביטוח מנהלים?
ביטוח מנהלים הוא פוליסה למטרת חיסכון פנסיוני וזאת בשונה מפוליסת ביטוח חיים מסוג ריסק שהיא לביטוח בלבד. יחד עם זאת, ניתן לרכוש בביטוח מנהלים כיסוי לביטוח חיים ו/או לאובדן כושר העבודה ולתת מענה מקיף לסיכוני החיים שלנו.
כמה ביטוח חיים אני צריך?
התשובה לשאלה זו היא אישית. מטרת הביטוח היא לאפשר ליקרים לך לשמור על רמת חייהם. לכמה יזדקקו ולאיזו תקופה, רק אתה יכול לקבוע. תוכל להיעזר במחשבון ביטוח חיים תחת איזור ידע, מידע וכלים.
בשביל מה אני צריך ביטוח חיים?
כדי לשמור על רמת החיים של המשפחה במקרה פטירה.
כמה אני צריך לשלם עבור ביטוח חיים?
המחיר נקבע בהתאם לסוג הביטוח שנרכש והיקפו, וכן הוא תלוי בנתונים אישיים (מעשן/לא מעשן, מין, עיסוק, מצב בריאותי בעת הכניסה לביטוח ועוד). עליך להחליט איזה כיסויים חשובים לך וכמה להוציא על כל אחד על פי התקציב שלך.
איך אני בוחר את הפוליסות שלי?
לשם כך קיים סוכן הביטוח. נשמח לעמוד לרשותך ולעזור לך בבחירת הפוליסות המתאימות לצרכיך. פנה אלינו באמצעות דף צור קשר.
אם יש ביטוח לאומי למה צריך גם ביטוח חיים?
ביטוח לאומי מפצה באופן שווה את כל הזכאים לכך ללא קשר לתרומתם לכלכלת ביתם. שיעורי הגמלאות מביטוח לאומי נמוכים יחסית ואינם מספקים מעטפת כלכלית רחבה. רצוי, איפוא, להשלים את החוסר באמצעות ביטוח פרטי.
מה מבררים לפני שמחליטים על חיסכון פנסיוני?
איזה מוצר מבין מוצרי החיסכון הפנסיוני מתאים לך ? האם כדאי לך לבחור מוצר פנסיוני אחד או אולי לשלב בין מספר מוצרים (ביטוח מנהלים וקופת גמל, קרן פנסיה מקיפה ופוליסת ביטוח וכו') ? האם אתה זקוק לכיסוי ביטוחי ומה חלקו מתוך כלל החיסכון החודשי לפנסיה ? על שאלות אלו ורבות אחרות צריך לענות כדי לבצע את הבחירה הנכונה בחיסכון המשמעותי של חיינו.
מי מופקד על ניהול אפיקי החיסכון בהם כספי הפנסיה?
בעקבות הרפורמות האחרונות, מכרו הבנקים את קופות הגמל שהיו בבעלותם. כיום כל אפיקי החיסכון הפנסיוני מנוהלים באמצעות חברות ביטוח ובתי השקעות פרטיים.
מדוע חשוב שלכל אדם יהיה חיסכון פנסיוני?
חיסכון פנסיוני עושה את ההבדל בין גמלאי שחי לאחר פרישתו ברמת חיים לה היה רגיל, ובין אדם שתלוי בקצבאות מדינה כדי לשרוד. היום המדינה מחייבת כל עובד בישראל להחזיק בפנסיה כדי להבטיח את עתידו.
היות ובזכות התקדמות הרפואה מעריכים כי אנשים חיים תקופה של כשליש מחייהם לאחר שפרשו לפנסיה, חיוני שיהיה לאדם מקור הכנסה שישמש אותו במהלך תקופה ארוכה זו. שאם לא כן, יהיה תלוי בקצבאות המדינה העומדות על כ- 1,600 ש"ח במקרים הזכאים לתוספת, עד 2300 ש"ח ליחיד וכ- 2,300 ש"ח ובמקרים הזכאים לתוספת, עד 3,500 ש"ח לזוג (נכון לשנת 2014).
בין אם מדובר על קרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים; ככל שחוסך מתחיל לחסוך בגיל צעיר (בין אם כשכיר או כעצמאי), כך הוא צובר סכום גבוה יותר לקראת הפרישה.